Een hoornaarzweefvlieg in de tuin!

Een bijzondere waarneming. We vroegen ons af wat voor een soort beestje dit was. Via Facebookvrienden van een van de medewerksters kwamen we erachter: een hoornaarzweefvlieg. Deze komt niet heel veel voor en kwam bij MVK waarschijnlijk op het koninginnenkruid af.

Meer informatie over de hoornaarzweefvlieg is te vinden op Wikipedia.

Workshop schilderen op doek in de tuin op 29 augustus

Wandelend door de tuin kiest u een plekje waar u lekker kunt zitten en zoekt u een onderwerp voor uw eigen werkstuk. Indien u zelf al schildert is dit een ideale plek om een eigen impressie op doek te creëren van een verrassend stukje natuur. En als u nog nooit geschilderd heeft, is dit een leuke manier om kennis te maken met deze fascinerende bezigheid. De groep wordt ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Na een korte uitleg over de basisbeginselen van de schilderkunst gaat ieder voor zich aan de slag. Halverwege de dag wordt gepauzeerd met een high tea. Na afloop worden de kunstwerken even uitgestald om te drogen en te bekijken. Ondertussen wordt dan een heerlijk drankje geserveerd. Als het weer tegenvalt, is er de mogelijkheid om iets uit de tuin mee naar binnen te nemen.

Datum: vrijdag 29 augustus 2014
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Bijdrage: € 30,00. p.p. inclusief materialen (u kunt natuurlijk uw eigen schildersezel meenemen)
Adres : Zuidermiddenweg 19-2, Tollebeek
Opgeven: graag voor 26 augustus via telefoon 0527- 650067 of via email marjoleinveldkruiden@gmail.com.

Filmopnamen Steenwijkerland

Op vrijdag 25 juli 2014 kwam de heer Menger van Stichting Lokale Omroep Steenwijkerland filmopnamen maken voor Omroep Steenwijkerland. De weersomstandigheden waren ideaal voor het maken van deze opnamen. Via SERVICETVLIVE kunt u t.z.t. de filmopnamen bekijken. Zie ook de fotopagina.